Pastillage cipő

Tragant massza, vagy Pastillage
Hófehér, jól formázható anyag, mely figurák, díszek, építmények, dobozok, virágcsokrok, sőt szinte bármilyen kiegészítő készítésére alkalmas. A legapróbb részletekig ki tudunk dolgozni vele bármit. Nézzük csak meg a fotókat. Hihetetlen vékonyra nyújthatjuk, gyorsan szárad, és száradás után porcelánszerűvé válik, igencsak törékeny.
Amikor dolgozunk vele, margarinnal/vajjal vékonyan lekent, vagy keményítővel megszórt munkaasztalon nyújtsuk. Színezhetjük is, de csak a tömény festéket veszi fel.Kétféleképpen is elkészíthető a masszánk, elsőként lássuk a népszerűbbet a képek alatt.
Pastillage virágok


Pastillage Delfinek

Pastillage házikó



Hozzávalók:

500gr cukorliszt

15gr Tragant por

15ml glukóz szörp

60ml víz

A fele cukrot a Tragant porral és a kb. 40 °C-ra melegített glükóz oldattal elkeverjük. Légmentesen letakarva 30percet állni hagyjuk majd a maradék cukrot hozzágyúrjuk. Ezután, gondosan becsomagolva 12-24 órát pihentetjük, majd alaposan átgyúrva annyi cukrot adunk hozzá, hogy ne ragadjon hozzá a kezünkhöz. Hosszabb tárolás esetén ajánlott hűtőben tartani és használat előtt szobahőmérsékletűre melegíteni.

Pastillage tippek:

- Nagyon gyorsan szárad, így mindig csak kisebb adagokkal dolgozzunk

- Ne használjuk vizes alapú festéket a színezéshez.

- Alkohol alapú festékekkel a kész figurák színezhetőek.

- Legjobb tömény, vagy por állagú festékkel színezni, a festéket összekeverés előtt adjuk az alkotóelemekhez.

- Amikor egy építményt, vagy figurát készítünk, és részekből ragasztjuk össze, használjunk royal icingot az egyes elemek összetapasztásához. Illetve az is megoldás, ha egy kevés pastillage-ot 10-15 másodpercre mikróba tesszük, és azzal tapasztjuk össze a részeket. Csak vigyázzunk, mert tényleg gyorsan szárad.

A másik elkészítési mód hamarosan érkezik.

1 megjegyzés:

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése