Ez a kedves kis torta, amit én csak Szitakötős tortának hívok, többféle dolgot is ötvöz, amivel eddig foglalkoztunk.

A hat rétegből álló torta nem mindennapi, hiszen itt a szintek egyforma méretűek, viszont láthatjuk, hogyan kell egy vékony rúd segítségével rögzítenünk az egyes szinteket.

A torta csokoládés ganache bevonatot kapott. A csokoládés ganache bevonat nem csak a torta legkülső bevonójaként szolgálhat. Ebben az esetben összefogja a tortánkat, hiszen szépen szilárdul, különlegessé teszi az ízvilágot a csokoládé miatt, és sima lesz a tortánk felülete, így jöhet rá a bevonó.

A fondant-ot az átgyúrás, és kinyújtás után finoman a torta oldalára simítjuk.


Ezután elvégezzük a rögzítés utolsó simításait is.

A tortánk magas, és különleges, elkészült a díszítéshez. Most már csak a képzeletünk szabhat határt, mi kerül a fondant-bevonóra.


Jelen esetben szitakötők, és apró, sötétzöld fondant golyók. A torta díszítése kifinomult, egyszerűségre törekvő, és véleményem szerint fantasztikus.

3 megjegyzés:

  1. Ramimami! Igen, csodaszép, azonban, ezt nem én csináltam. Hogy őszínte legyek, az utóbbi napokban sem időm, sem hangulatom nem volt a tortakészítéshez sajnos. Van néhány linkgyűjtemény, amit szerkesztek, és ahonnan kapok egy-két anyagot, partnerprogram keretében.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Hol lehet kapni olyan vékony rudat amivel rögzítetted a tortaszinteket?

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése