TORTA 5. - Tejszínes Tejberizs torta



A torta alapja egy kakaós piskóta tortalap.Elkészítése: 6 db tojást kettéválasztottam.Egy tálban a tojások sárgáját habosra kevertem 10 dkg cukorral. 8 dkg lisztet elkevertem ,5 dkg kukorica keményítővel( ettől lett tartása a tésztának) 4 dkg kakaóporral, egy 1 csomag sütőporral. A tojások fehérjét kemény habbá vertem 4 evőkanál hideg vízzel,egy csipet sóval és 5 dkg cukorral. A habosra kevert tojássárgákhoz felváltva kevertem hozzá a lisztes keveréket és a habbá vert tojásfehérjét.
Margarinnal kikentem egy 24 cm-es tortaformát, megszórtam liszttel, és előmelegített 180C-os sütőben tűpróbáig sütöttem.Majd vízszintesen kettévágtam.

A kakaós piskótalapra egy tejszínes tejberizskrém került. Elkészítése: 0.5 l tejből,4 evőkanál kristálycukorból, 10 dkg rizsből tejberizst főztem.Kihűtöttem. 4 dl tejből, 1 cs vanília pudingporból, 5 evőkanál kristálycukorból, 2 csomag vaníliás cukorból vanília pudingot készítettem, ezt is hagytam kihűlni. Amikor kihűlt a tejberizs és a vaníliapuding is,akkor a tejberizshez kevertem a vaníliapudingot, 3 dl tejszínt habbá vertem és hozzáadtam a vaníliapudinggal elkevert tejberizshez. 2 evőkanál zselatinporból és 0.5 dl vízből zselatint főztem, és ezt így forrón hozzákevertem a krémhez.

Az egyik piskótalapra rákentem a tejszínes-tejberizses krémet, majd ráhelyeztem a másik piskóta lapot.

Díszítés:2 dl tejszínt habbá vertem, és plasztik csokiból rózsákat készítettem.

Related Posts:

  • 2. kategória - TORTA 13.TORTA 13. - Csoki torta23 cm átméröjü tortáhozPiskóta: 5 db tojás , 15 dkg cukor, 7 dkg keményitő, 3 evőkanál viz, 8,5 dkg liszt,1,5dkg kakaopor, félcsomag sütőporTojást szétválasztani, majd a sárgáját a fele cukorral felvern… Read More
  • 2. kategória - TORTA 11.TORTA 11. - EpertortaAz epertorta egy könnyű, nyári torta krémkönnyű joghurtos eperkrémmel. Nyári forróságban isteni hűsítő, előnye, hogy a krémbe szinte semmi cukrot nem szükséges rakni.… Read More
  • 2. kategória - TORTA 14.TORTA 14. - Oroszkrém torta23 cm átméröjü tortáhozPiskóta: 5 db tojás , 15 dkg cukor, 7 dkg keményitő, 3 evőkanál viz, 10 dkg liszt, félcsomag sütőporTojást szétválasztani, majd a sárgáját a fele cukorral felverni habosra, ut… Read More
  • 2. kategória - TORTA 10.TORTA 10. - Eszterházy tortaAz eszterházy torta története eléggé érdekes: megsütöttem az 5 lapot, de sajnos az egyik leragadt és darabjaira esett... Ekkor jött az ötlet, h ha egy kis baracklekvárral és rummal összegyúrom és k… Read More
  • 2. kategória - TORTA 12.TORTA 12. - Dobos tortaTészta:7 db tojásból 14 dkg cukorból, 14 dkg lisztből és 4 dkg olvasztott vajból elkészítjük a tésztát a piskótához hasonló módon Készitjük. Az olvasztott vajat a tojássárgájához keverjük. 200 C'-on 6 v… Read More

2 megjegyzés:

  1. Szia.
    szerintem tehetnél bele fahéjat én probáltam már ugy és fincsi lett.
    Ez csak egy ötlet volt.
    Üdv

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm szépen az ötletet, ki fogom próbálni!

    Üdv.

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

5979987

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése