TORTA 5. - Tejszínes Tejberizs torta



A torta alapja egy kakaós piskóta tortalap.Elkészítése: 6 db tojást kettéválasztottam.Egy tálban a tojások sárgáját habosra kevertem 10 dkg cukorral. 8 dkg lisztet elkevertem ,5 dkg kukorica keményítővel( ettől lett tartása a tésztának) 4 dkg kakaóporral, egy 1 csomag sütőporral. A tojások fehérjét kemény habbá vertem 4 evőkanál hideg vízzel,egy csipet sóval és 5 dkg cukorral. A habosra kevert tojássárgákhoz felváltva kevertem hozzá a lisztes keveréket és a habbá vert tojásfehérjét.
Margarinnal kikentem egy 24 cm-es tortaformát, megszórtam liszttel, és előmelegített 180C-os sütőben tűpróbáig sütöttem.Majd vízszintesen kettévágtam.

A kakaós piskótalapra egy tejszínes tejberizskrém került. Elkészítése: 0.5 l tejből,4 evőkanál kristálycukorból, 10 dkg rizsből tejberizst főztem.Kihűtöttem. 4 dl tejből, 1 cs vanília pudingporból, 5 evőkanál kristálycukorból, 2 csomag vaníliás cukorból vanília pudingot készítettem, ezt is hagytam kihűlni. Amikor kihűlt a tejberizs és a vaníliapuding is,akkor a tejberizshez kevertem a vaníliapudingot, 3 dl tejszínt habbá vertem és hozzáadtam a vaníliapudinggal elkevert tejberizshez. 2 evőkanál zselatinporból és 0.5 dl vízből zselatint főztem, és ezt így forrón hozzákevertem a krémhez.

Az egyik piskótalapra rákentem a tejszínes-tejberizses krémet, majd ráhelyeztem a másik piskóta lapot.

Díszítés:2 dl tejszínt habbá vertem, és plasztik csokiból rózsákat készítettem.

2 megjegyzés:

  1. Szia.
    szerintem tehetnél bele fahéjat én probáltam már ugy és fincsi lett.
    Ez csak egy ötlet volt.
    Üdv

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm szépen az ötletet, ki fogom próbálni!

    Üdv.

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése