Fondant, vagy sugarpaste, ahogy sokan nevezik:
Hozzávalók:
1/8 bögre hideg víz
1 1/2 kanál zselatin
4 bögre porcukor
1/4 bögre kukorica szirup
1 1/2 kanál glycerin
1-2 kanál növényi olaj
1.A zselatinport feloldjuk a vízben.
2. A porcukrot egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a kukoricaszirupot és a glycerint.
3. Ezután a tűzről levett edény tartalmát a cukorhoz öntjük.
Fontos, hogy mind a kezünket, mind a fakanalat olajjal bőségesen dörzsöljük át.
Végül gyúrjuk át a fondant masszát, olajjal bekent felületen. Csomagoljuk be, és minimum fél órára tegyük hűvös helyre.
Használat előtt mindig gyúrd át porcukros felületen.
- péntek, március 25, 2011
- NeonGrün Muffin
- fondant, fondant készítése, fondant készítése kisfilmmel, fondant kukoricasziruppal, fondant pillecukor nélkül
- 1 comment
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kedves Tímea!
VálaszTörlésKérnék két dologban segítséget.
1. ha receptet teszel fel nekünk nekem jobban segít ha grammokban, dekákban adod meg a hozzávalókat, mert a bögre, kanál tág fogalom, ahány annyi féle, és sokszor pontos adat kell.
2. indulás óta kapom a hírleveledet, aminek örülök és nagyon klassz, de most az utolsó 3-4 alkalommal a videók linkjei nem jelennek meg. nem tudod miért?
köszönöm a választ. Mária