Közeledik a Húsvét, készítsünk kiscsibét marcipánból.
Amire szükséged lesz:
- Egy kiskés
- Sárga marcipán (vagy fondant)
- Fehér marcipán (vagy fondant)
- Narancssárga marcipán (vagy fondant)
- kevés víz
- Egy kicsi ecset
- Fekete ételfesték
1. Egy kevés fehér marcipánból gyúrj golyót.
2. A késsel vágj cikk-cakkot a golyó felső részébe, mintha paradicsomot készítenél hidegtálhoz.
3. Távolítsd el a felső részt.
4. Ezután készíts sárga macipánból egy kis golyót, majd finoman nyomd bele a tojás közepébe. Ez lesz a csibe teste.
5. Hasonlóképpen készül a csibe feje is sárga marcipánból.
6. A sárga macipán ezután is szerepet kap, hiszen meg kell formáznod a csibe karjait.
7. A narancssága marcipánból apró darabot vegyél, ez lesz a csőre. A késsel kettévágva tökéletes is lesz.
8. Fekete ételfestékkel készítsd a szemeket.
9. ha sikerült megmentened a korábban levágott tetőt, helyezd vissza, ha nem sikerült, formázz a késsel egy újat.
KÉSZ IS A HÚSVÉTI CSIBE.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése