Royal icingból készítünk tiarát, amit valóban a tortánk koronája lehet.
Elsőként is, nézzük miből készült a Royal icing. Azt megsúgom, hogy ez tökéletes lett. Csodaszép, ha beszélhetek így egy krémről:)

- 2 db nagyobb tojás fehérje
- 2 teáskanál citromlé
- 330 gramm átszitált porcukor.
Kb 8-10 perc alatt a robotgép készre keveri az összes alkotóelemet.

Amire pedig a tiaránk elkészítéséhez szükségünk lesz: (Sajnos a fotókat valamiért most oldalt tette be, igyekszem majd kijavítani a hibát)

- 1 db befőttesüveg, vagy kávésdoboz (mint a képen)
- papírra előrerajzolt, kifektetett tiara
- ragasztó
- zsírpapír
- kinyomózsák, 2-es csővel, ami a képről véletlenül lemaradt:)




Elkészült a royal icing, mellette már látható, hogy a rajzolt tiarára ráragasztottam egy zsírpapírt, hiszen a zsírpapírra fomázom majd a tiarát:




Ezután az összeragasztott papírokat felragasztom a befőttesüvegre, kávésdobozra, ami van, és elkezdem a megrajzolt vonalakat követve a royal icinggal átrajzolni a képet:




Szépen haladok, hogy mindenütt royal icing fedje a rajzomat:




Az fontos, hogy ahol kis gyöngyökből áll elvileg a tiaránk, ott is először egy összefüggő vonalat rajzoljunk meg az icinggal, utána tegyük rá következő rétegként a gyöngyöket, szintén icingból.
Ha elkészültünk, 2 órát hagyjuk állni, száradni szobahőmérsékleten.

Itt még 2 óra vár rá:

Miután letelt a 2 óra, újra menjünk végig az egész tiarán az icinggal, mert így vastagabb, erősebb lesz a végén az egész.

Mivel reggel nagyon korán kelek, a folytatást holnap nézhetitek meg, de már nagy újdonság nem vár rátok.

Felkerül a következő réteg a tiarára, ezután legalább 24 órát hagyjuk száradni az egészet. Amennyiben több időnk van, még tovább is.

Utána veszem majd le a formáról, azaz a kávésdobozról, és a zsírpapírról!!!

Ezután akár festhetem is, ha színesíteni szeretném, akár csak néhány részletét.

Ezt majd holnap képekben is megnézhetitek.


ELTÖRT A TIARA?

Annyit még elárulok, hogy amennyiben baleset történik, és bármi okból eltörik a tiaránk, ne essünk rögtön kétségbe. Illesszük össze a részeket, és a hátulján royal icinggal még egy réteget vonjunk rá. Úgy, mintha összeillesztenénk, és cellux-szal megragasztanánk. Csak épp a cellux helyett royal icing a ragasztónk.
Viszont, ha nagyon apróra, rengeteg darabra tört, akkor egyszerűbb újat készíteni.



Ezen a fotón ugyancsak royal icingból készítettem diszítést, de a torta köré, úgymond kerítésnek. Ez még az indulás, azaz az első réteg royal icing. Erről majd egy másik bejegyzésben írok bővebben.



1 megjegyzés:

  1. I truly love your site.. Excellent colors & theme.
    Did you develop this website yourself? Please reply back
    as I'm looking to create my own website and would love to learn where you got this from or what the theme is named. Cheers!

    my website binoa

    VálaszTörlés

Újra kapható E-Book formában

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése