Ahogy ígértem, itt a vajrkém recept, ami tökéletes virágokhoz is.




Hozzávalók:

- 3 csésze kristálycukor
- 12 tojásfehérje
- 570 g sózatlan vaj, szobahőmérsékleten puhára "olvasztva", 8 egyforma darabra vágva
- 2 teáskanál vanilla aroma


Elkészítés:
  1. A tojásfejérjéket üsd egy hőálló edénybe (lábasba), és tedd gőz fölé. (Azaz egy lábasban forralj vizet, és a tojásfehérjés lábast tedd fölé.) Add hozzá a cukrot, és kézi habverővel kevergesd, amíg a cukor el nem vegyül a fehérjével. Nem kell erősen verni a habot, csak óvatosan, hogy a cukor olvadjon. Ez kb 2-3 perc.
  2. Ezután tedd be a cukros tojásfehérjét az elektromos mixered keverőedényébe, és magas fokozaton keverd amíg kissé össze nem áll, de ne verd fel feljesen szárazra, azaz keménnyé. 
  3. Hagyd hűlni kb 10 percen át. 
  4. Vedd közepes fokozatra a keverőt. és add hozzá darabonként a vajat. Ezután a vanília-aromát is. Kb 3-6 perc alatt elkészül, majd további 2 percig nagyon alacsony fokozaton keverd tovább, hogy a levegőbuborékok is távozzanak belőle.
  5. Ezután már használható is.
  6. Ez a vajkrém hűtőben, légmentesen maximum 1 hétig tárolható, illetve max 1 hónapig fagyasztani is lehet. Használat előtt szobahőmérskleten kell kiengedni.
Elvileg ez a recept tökéletes vajkrém virágokhoz, vajkrém dekorációhoz. Hallottam egy másik változatát is, ami majdnem ugyanez, kevesebb tojásfehérjével, és plusz még porcukorral.
Sok sikert kívánok, én is izgatottan várom milyen lesz az eredmény!!

5 megjegyzés:

  1. Szia!
    Légy szíves írd meg nekem, hogy hány deka egy csésze cukor. A vajkrém receptben van írva 3 csésze cukor.
    Köszi
    Erzso

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. Véletlenül kitöröltem Névtelen valaki bejegyzését. Azt akartam írni, hogyha mér régóta készítesz totákat,akkor hogyhogy nincs bevált recepted erre, és hogyhogy nem tudod mit kell tenni, ha túl híg lesz a vajkrém? Másrészről pedig ez a recept eddig soha senkinek nem lett híg, így nem értem mit csinálhattál, amiért neked egyedül nem működött? Kövesd a receptet pontosan, és utána jelezd, ha nem sikerült. Szép estét kívánok!

    VálaszTörlés

Újra kapható E-Book formában

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése