vasárnap, február 12, 2012
NeonGrün Muffin
formatorta, tigris torta, tigrisfej torta, tortadíszítés
7 comments
A napokban osztottam meg a facebookon ezt a fotót, és arra lettem volna kíváncsi, szerintetek hogyan készült a tigris szőre?
Eszméletlenül gyönyörű a torta, és az elkészítése fenomenális szerintem.
Először arra gondoltam, hogy icing lehet, vagy karamell, de annyira nem tudom elképzelni, hogy csinálta meg a hosszabb szálakat, így talán a karamell felé hajlok.
Egyébként a hozzászólók többsége is erre a két dologra gondolt, és még a csokoládéra is.
Bevallom őszíntén, még mindig nem tudom hogyan készül a torta, és megpróbáltam megkeresni a készítőjét. Addig jutottam, hogy kiderítettem, a torta aranyérmet kapott a Nemzetközi Torta Kiállításon és versenyen 2011. novemberében, Birmingham-ben.
A tortát Hyun-Ju Doo készítette, és aranyéremben részesült, de itt elakadtam. Annyira szerettem volna a készítőt megkérdezni, hogyan készült a torta, de egyszerűen 1,5 órás intenzív internetes keresés után sem találtam semmit Hyun-Ju Doo-ról. Se egy weboldal, se egy blog, se egy profil sehol.
Egyszerűen egy időre feladtam. AZért aki tudja, hogyan készült a torta, vagy tippelne, tegye meg itt, mert azóta ezen jár az agyam. Azért a napokban teszek még egy próbát az ICHF-en keresztül, hátha elérem a készítőt, és elmondja a titkot. (Azért, ha valaki tud róla valamit, írja meg!)
Köszi előre is.
Related Posts:
Katicabogár torta elkészítése Márton Ibolya, egyik társszerzőnk küldte el nekünk Katicabogár formatortájának receptjét és elkészítésének bemutatását. Fogadjátok szeretettel Ibolya bemutatkozását, majd a formatorta leírását. Bajszné Márton Ibolya vag… Read More
Táska torta elkészítése lépésről-lépésre Bőrtáska desszert helyett Pixie Pie konyhájából. Nehézségi fok: Közepes Anyagszükséglet: Minimális Egy valódi táskához hasonlatos torta elkészítéséhez egyetlen speciális eszközre lesz szükségünk, nevezetesen egy bőrhatást… Read More
Lófej torta készítése lépésről-lépésre fotókkal Hogyan készül a Lófej formatorta: Farkas Vilmos munkája fotók: Liszi Renáta A lovak nagyon kecses elegáns állatok. Tortaformába gondolva, ezeket a személyiségjegyeiket könnyen elveszíthetik, ha nem vagyunk elég kö… Read More
Diavetítő torta elkészítése Rengeteg nevezést kaptunk tavaly óta a Hobbicukrász versenyünkre. Mindenkinek be fogjuk mutatni a tortáját, kérem még egyszer a türelmeteket, csak egyenként tudunk haladni. Több torta elkészítése olvasható ismét a Tortadí… Read More
Rubik Kocka torta készítése Igazán színpompás tortát találtam ma a neten. A Cookies, Cupcakes and Cardio oldalon bemutatják hogyan készíthetjük el mi magunk is, sőt egy kisfilmet is készítettek erről. … Read More
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Erre én is nagyon kíváncsi vagyok! Már megcsodáltam, de semmi tippem nincs rá.
VálaszTörlésén szerintem tudom, miről van szó. kínaiaknál van egy olyan cukorfajta, hogy "sárkányszakáll". hasonlóan a mi vattacukrunkhoz, szálasra húzogatják a cukormasszát, és mogyoróra tekerik rá. és valóban, a rengetegszer, kézzel húzott cukor ezer meg ezer önálló szálban nyúlik ki, egyre finomabb szálakká válva, kb. mint egy kézi vattacukor. gyanítom ez lehet a torta titka.
VálaszTörléstessék, recept és how-to: http://www.instructables.com/id/Do-It-Yourself-Dragons-Beard-Candy/
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm, szerintem sokak nevében!
VálaszTörlésszyvesen:) gondolom koreai bejegyzés vagy infó vagy ilyesmi azért nem volt róla, mert ez nálunk hétköznapi édesség, valószínűleg mindenki tudta, miről van szó... persze errefelé már nehezebb:D
VálaszTörlésoppá, í akart lenni:)
VálaszTörlésTOVABBITOTTAM A KEPET EN IS, NEM TUDTAM ELLENE ALNI,HAT SZUPER TORTA ,DE HOGY A SZORE MIBOL VAN KESZITVE????????HM ELGONDOLKODTATO!!!
VálaszTörlés