vasárnap, április 01, 2012
NeonGrün Muffin
keksz, keksz dekorálása, tortadíszítés
7 comments
Ahogy ígértem, itt a tökeletes keksz receptje. A gyerekeim imádják, sőt még én is, elkészíteni pedig szinte gyerekjáték:)
Hozzávalók:
- 75 g szobahőmérsékletű vaj
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 1/2 teáskanál vanília aroma
- 275 g átszitált liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
Elkészítés módja:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Robotgéppel keverd habosra a vajat, majd add hozzá a cukrot és jól keverd el. Kb. 2-3 percen át kell keverned, hogy összeálljon a cukor és a vaj. Ezután lassan add hozzá a tojást, és így is keverd jól át. Végül a vanília aroma is mehet az edénybe, és egy újabb keverés.
Egy másik edénykében keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Ezután add hozzá az összekavart vajas "anyagot". Közepes fokozaton 3 percen át keverd az egészet, így jól összeáll a tésztád.
Fél-egy órára tedd hűtőbe a tésztát, természetesen légmentesen lefedve. Az idő lejártával nyújtsd ki 2 nagyobb lapra, és tedd ismét a hűtőbe, ha lehet 1 órára.
Jöhetnek a kiszúró-formák, amikkel kivagdoshatod a kívánt formákat. Még ezután is hűtés vár a tésztáa. Minimum 10 perc, maximum 1 óra a hűtőben, és ezután lesz tökéletes a keksz a sütéshez.
A kivagdosott tésztát azért ajánlott a hűtőbe tenni, mert így jobban tartja majd a sütés alatt a formáját.
8-12 percen át kell sütnöd, vigyázz, mert a széle könnyen túlsülhet, és az már nem jó.
Csakis akkor kezd el a dekorálást, amikor teljesen kihűlt a keksz.
Tárolás, szavatosság:
A keksz légmentesen becsomagolva akár 1 hónapis is tárolható a hűtőben. Amennyiben túl sok lett a tésztád, csomagold be a maradékot, és ezt is tárolhatod a hűtőben sütés előtt.
Sok sikert!
Related Posts:
Diavetítő torta elkészítése Rengeteg nevezést kaptunk tavaly óta a Hobbicukrász versenyünkre. Mindenkinek be fogjuk mutatni a tortáját, kérem még egyszer a türelmeteket, csak egyenként tudunk haladni. Több torta elkészítése olvasható ismét a Tortadí… Read More
Karácsonyfa gömbdísz készítése Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE … Read More
Cápa torta készítése Társszerző pályázatunk egyik jelentkezője Szalaba Krisztina az SzK Design tulajdonosa. Ismerjétek meg őt, és rögtön az első anyagot, amit elkészített számotokra. Krisztina bemutatkozása Szalaba Kriszti… Read More
Oreós mogyorókrémes muffin készítése "Nem vagyon nagy süteményes, sőt ha lehet mondani, akkor egyáltalán nem szeretem a sütiket. Na, a muffin pont az a fajta, amit akkor sem ennék meg, ha fizetnének érte. Aki viszont kóstolta a muffinomat, majd elájult tőle … Read More
Kinder Bueno szelet készítése A családunk kedvenc receptje. Az biztos, hogy mindig remekül sikerül és soha nem marad egy darab sem. - meséli Futó Gabriella, a Gabu Cakes oldal üzemeltetője, cukrász, blogger. Eredetileg óvodás korom óta orvos aka… Read More
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
A képek, receptek forrását sehol sem tünteted fel? Direkt nem, vagy véletlenül?:O
VálaszTörlésÉrdekes, miért érdekel? A válaszom egyébként, de mindenhol feltüntetem azoknak a fotóknak a forrását, amelyek nem az enyémek, sőt általában rögtön át is lehet ugrani a készítő weboldalára, és ott elolvasni a teljes bejegyzést, illetve több fotót is nézegetni. A többi fotó pedig vagy sajátom, vagy megvettem korábban egy fotóügynökségtől. Így a kérdésedet nem is értem, hiszen feltüntetem, ahol kell. Szép estét mindenkinek! Reggel korai kelés:)
VálaszTörlésMivel valaki kérte, ezért kiegészítem a bejegyzést.: A fotó és a recept a saját könyvemből származik, azaz "A tortadíszítés alapjai" c. könyvből, ami a könyvesboltokban megvásárolható.
VálaszTörléskedves Mummy!
VálaszTörléselőször is gratulálok az oldalhoz, sokat nézegetem sokat tanulok belőle. Gratulálok hozzá!
A segítségedet kérném a tökéletes keksz recepthez. mindent szó szerint így csináltam ahogy te leírtad. a kis unokám 2 éves, őt akartam meglepni.
A keksz maga olyan kemény lett, hogy a fogunk bele törik.
Tudnál segíteni miért?
köszönöm. Mária
még mindig várom a választ! másodszor is megcsináltam, hátha...
VálaszTörléselfelejtettem írni az előző bejegyzésben, hogy rettentően törik a tészta, esik szét.
miért?
kösz a választ.
A sütőportól törékeny lehet szerintem.Én a kekszekbe nem teszek.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon örülök hogy megtaláltam a receptedet, eszméletlenül finom lett és tényleg nagyon könnyű elkészíteni! Minden tökéletes volt, nem tört a tészta, finom puhák mégis ropogósak lettek a sütik. Csodálatos! :)