Sajnos az utóbbi időben (és a jövőben is) rengeteg a tanulnivalóm, így kevés időm jut a blogra, de igyekszem mindig hasznos információkat adni nektek ezentúl is.

Íme a tortanyalóka receptje, amit ezúttal Bakerella oldalán találtam, ahol fotókkal illusztrálva megtalálhatjátok a komplett elkészítést is.

Végigkövethetitek, hogyan lesz ebből (azaz piskóta és krém keverékéből):


Ez, azaz csilli-villi tortanyalóka:


Ehhez a recepthez egyébként Red Velvet, azaz Vörösbársony torta piskótát, és az ahhoz passzoló krémet használt Bakerella.

A Red Velvet piskóta receptje már szerepelt az oldalon, itt:
http://tortadiszites.blogspot.de/2012/02/valentin-napra-red-velvet-torta.html

A krém pedig így készült:

Hozzávalók:
- 1 doboz krémsajt (szobahőmérsékletű)
- 1/2 bögre vaj (sózatlan, szobahőmérsékletű)
- kb 450 g porcukor
- 1 teáskanál vanília aroma

A krémsajtot és a vajat mixerrel keverd kb 30 másodpercig. Ezután lassanként add hozzá a porcukro, miközben lassú fokozaton tovább kevered az egészet.
Add hozzá a vanília aromát, és keverd erős fokozaton egy percen át.

A tortanyalókához össze kell keverned az összemorzsolt piskótát, és a krémet.
Teljesen sima, "egyszerű" piskótából is készülhet a nyalóka, sőt mehet bele vajkrém, csokoládés vajkrém, bármilyen tortakészítéshez használt krém, ami nem túl szétfolyós.

A pontos elkészítéshez kattints ide:
http://www.bakerella.com/make-your-cupcakes-pop/

Akinek segítség kellene az angol nyelv miatt, hamarosan röviden összefoglalva felteszem majd a díszítés készítését is magyarul.

További kellemes hétvégét kívánok!

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a receptet. Épp most vetődött fel gondolatként a házi nyalóka készítése, amikor a cirkuszba megláttam az árakat :((
    Kifogom próbálni
    Köszi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon megtetszett az otlet, elkeszitettem, de csak negyed adagot, nehany darab nyalokat szerettem volna csinalni. Lehet a krem volt sok bele, lehet a vajat kihagytam es azert, de tul lagy lett a teszta az osszekeveres utan, aztan szenvedtem vele, mert elkezdett a nyaloka rudjan lecsuszni :) vegul gyurtam meg hozza daralt kekszet es ferden szurtam le, igy nem tudott lecsuszni, kesobb mar a maz sem engedte, ami royal icing volt szinezve amit vizzel muszaj volt higitanom (a videoba csak roviden beleneztem), legkozelebb kiprobalom olvasztott csokival, de csak akkor, ha lesz leesett teszta darab es maradek krem, mert eleg hosszadalmas az elkeszitese.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Szuper a süti, de honnan szereztél nyalókanyelet? Én is akarok :)
    Zsófi

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók