Új évet kezdtünk nemrégiben, ráadásul elég sok új olvasót is köszönthetek, éppen ezért úgy gondoltam, hogy készítek egy összefoglaló bejegyzést arról, hogyan készíthetünk el egy tortát a nulláról, egészen addig, hogy bevonva előttünk áll az "alap", amit majd tovább díszíthetünk kedvünk szerint.

Sokaknak ott kezdődik a tortadíszítés, hogy már előttük a bevont torta, s kezdődhet a dekorálás, de nekem hosszú ideig még az is nehézséget okozott, hogy egy megfelelő piskótát süssek, vagy egyáltalán mivel vonjam be a tortámat? Mire eljutottam a bevont "alapig", már erőm és energiám sem volt belefogni a dekorálásba. Éppen ezért most összefoglalom az alapokat.

A teljes bejegyzés a jövőben az új weboldalon olvasható erre a linkre kattintva:


Related Posts:

  • Angol díszítés hasznos alapok kisfilmen Nemrégiben akadtam rá erre a magyar nyelvű kisfilmre, amely igaz, hogy 32 perces, de nagyon sok hasznos információt tartalmaz. Ajánlom mindenkinek, aki most ismerkedik a tortadíszítéssel, technikákkal, eszközökkel. … Read More
  • Piskóta készítés trükkjei Korábban néhány bejegyzésben egy-két apróságot feltüntettem már a piskótával kapcsolatban, most megpóbálom összeszedni ezeket. Már a tészta elkészítésekor is követhetünk el hibákat. 1. Abban az esetben, hogyha olya… Read More
  • Foci-torta Ildikótól A galériába elsőként érkezett ez a Foci-torta, feketeerdő ízesítéssel. Nagyné Tóth Ildikó küldte a fotót, sőt azt is elárulta, hogy a tortát nevezte a Nosalty oldalon is, azaz itt: http://www.nosalty.hu/recept/feketeerdo… Read More
  • Fondant készítése és néhány tudnivaló Korábban olvashattátok már a blogon a kukoricaszirupos, sőt a pillecukros fondant készítését is. Az tény, hogy a pillecukros fondant borzasztóan ragad, és sokaknak macerás is. Nem a kedvencünk. Most egy igen egyszerű fond… Read More
  • Ír krémes muffinok Bailey's ízesítésű vajkrémmel Mivel mégiscsak Valentin napra készülünk már napok óta, nem árt egy igazán felnőtteknek való vajkrém recept. Sőt, hogyha mindez egy ír krémes muffinon csücsül, az eredmény igazán mennyei lehet. A kisnagyfiamnak egy hét m… Read More

4 megjegyzés:

  1. Szio!

    Jó összefoglaló, ez az elsp bejegyzés, amit olvasok.
    A cukorszirupnál 1 bögre hány dl-t jelent?
    Fondanttal még nem próbálkoztam, de a royal icinggel igen, a Valentin tortát díszítettem vele :)

    Üdv,
    Erika

    VálaszTörlés
  2. Mit tehetek akkor ha kész fondant vettem, de nem tudok vele rózsát készíteni mert olyan lágy. Étkezési keményítővel nem lehet szilárdítani.Kakaóporral próbáltam, iszonyú sok időbe telt mire egyenletesen eloszlott benn. szóval a lágy fondanthoz szeretnék néhány praktikus tanácsot. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Igen, használj keményítőt, az megoldja a problémádat.

    Szabó-Szalai Zsuzsanna

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    A leírás, és a magazin alapján készítettem el a fondant masszát a héten először, ami meglepően jól sikerült, legalábbis azt gondoltam, szépen ki is tudtam nyújtani, és nem is ragadt. Viszont amikor rátettem a tortára, akkor rögtön kinyúlott az oldalán, és elkezdett törni. Mi lehetett a gond? Lehet hogy túl vékonyra nyújtottam?

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

5980287

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése