Új évet kezdtünk nemrégiben, ráadásul elég sok új olvasót is köszönthetek, éppen ezért úgy gondoltam, hogy készítek egy összefoglaló bejegyzést arról, hogyan készíthetünk el egy tortát a nulláról, egészen addig, hogy bevonva előttünk áll az "alap", amit majd tovább díszíthetünk kedvünk szerint.

Sokaknak ott kezdődik a tortadíszítés, hogy már előttük a bevont torta, s kezdődhet a dekorálás, de nekem hosszú ideig még az is nehézséget okozott, hogy egy megfelelő piskótát süssek, vagy egyáltalán mivel vonjam be a tortámat? Mire eljutottam a bevont "alapig", már erőm és energiám sem volt belefogni a dekorálásba. Éppen ezért most összefoglalom az alapokat.

A teljes bejegyzés a jövőben az új weboldalon olvasható erre a linkre kattintva:


4 megjegyzés:

  1. Szio!

    Jó összefoglaló, ez az elsp bejegyzés, amit olvasok.
    A cukorszirupnál 1 bögre hány dl-t jelent?
    Fondanttal még nem próbálkoztam, de a royal icinggel igen, a Valentin tortát díszítettem vele :)

    Üdv,
    Erika

    VálaszTörlés
  2. Mit tehetek akkor ha kész fondant vettem, de nem tudok vele rózsát készíteni mert olyan lágy. Étkezési keményítővel nem lehet szilárdítani.Kakaóporral próbáltam, iszonyú sok időbe telt mire egyenletesen eloszlott benn. szóval a lágy fondanthoz szeretnék néhány praktikus tanácsot. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Igen, használj keményítőt, az megoldja a problémádat.

    Szabó-Szalai Zsuzsanna

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    A leírás, és a magazin alapján készítettem el a fondant masszát a héten először, ami meglepően jól sikerült, legalábbis azt gondoltam, szépen ki is tudtam nyújtani, és nem is ragadt. Viszont amikor rátettem a tortára, akkor rögtön kinyúlott az oldalán, és elkezdett törni. Mi lehetett a gond? Lehet hogy túl vékonyra nyújtottam?

    VálaszTörlés

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése