Idén ez az utolsó Valentin torta, amit bemutatok nektek. Szintén a MyCakeSchool oldalán találtam, az összes fotót, a teljes anyagot angol nyelven ott találjátok majd meg, a bejegyzés végén a logójukra kattintva az oldalra is ugorhattok.

Elsőként szükségetek lesz nyalóka pálcikákra, legjobb, ha már eleve fekete, ha nem, akkor be kell festeni feketére őket. ezek adják a báránykák lábát. Ebben az esetben a készítő Szuper fekete gél festéket kevert el egy pici vodkával. (Általában az ételfestékeket vodkával szokták higítani a munkához.)

Ezután a bárányka testét gabonamasszából formázhatjátok, de marcipánból is készíthető. Aki a gabonamasszát részesíti előnyben, itt találja az elkészítés receptjét és leírását:

http://tortadiszites.blogspot.de/2012/02/rizsmassza-elkeszitese.html

Fehér csokoládét olvasztva tudod a lábakat a fejet a testhez rögzíteni. Az az előnye az olvasztott csokoládénak, hogy gyorsan szárad, és jól rögzít.

Royal icingból készül a bárányka bundája. apró golyókat nyomsz a testre jó szorosan. A Royal icing elkészítése itt található:

http://tortadiszites.blogspot.de/2011/06/korona-tiara-tortara-kerites-torta-kore.html


 
 
Hasonlóképpen készíthetjük a másik figuát is.

 
 
A tortánk oldalára kis karinkákat tapasztunk, amihez fondantból kinyomócső vagy pálinkáspohár segítségével formázzuk a köröket.
 



Ételfestékkel megfestjük ezeket.

 
A kívánt nevet fondantból szúrhatod ki. A köröket a tortára csokoládéval ragaszthatod, de egyszerűen vajkrémmel is.
 
A báránykák lábát a tortaalátéthez egy kis fondanttal rögzítheted. Vajrkémmel egy darab fondantot tapasztasz a laphoz, majd ebbe beleszúrod magát a báránykát. Ezt apró szívescskés cukorkákkal megszórva el is rejtheted.
 
Legvégül vajkrémből 2-es kinyomócső segítségével szívecskéket formázhatsz a torta felületére.
 

 
Itt találjátok a teljes anyagot, még több fotóval:


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése