Be kell, hogy valljam, nekem idén ez a kedvenc Valentin-tortám. Annyira letisztult, annyira ötletes, tökéletes a színösszeállítás, egyszerűen imádom.


A hófehér fondant-masszával bevont tortánk köré gyöngysor formázóval, vagy egyszerűn csak a kezünkkel golyókat formázunk.

A vékony piros szalagot növényi zsíradékkal rögzítjük körben a tortán. Általában, hogyha vajkrémre teszünk közvetlenül, vagy vajkrémmel akarjuk rögzíteni a szalagot a tortadíszítés során, a szalag átitatódhat, és elszíneződhet. Viszont növényi zsíradékkal ez nem történik meg.

Viszont, amikor körbeértünk a szalaggal, a két véget rögzíteni kell rendesen, így oda kerülhet egy kevés icing, vagy vajkrém.


 
 

 
Ezután kinyújtunk egy kevés piros fondant-masszát, és szívecskéket vágunk ki belőle mézeskalács-lyukasztóval. A szívecskék felületét kedvünk szerint mintázhatjuk is, majd 30 percen át száradni hagyjuk. Ekkor már könnyebben dolgozhatunk vele.


 
 
 
Egy picike kis icingot, vajkrémet nyomunk a szívecskék hátoldalára, és felragasztjuk őket a torta oldalára.
 
A madárkákat egy fondant-gömb segítségével formázhatjuk. Egyszerűn készítsük neki egy "hegyet". Majd megfesthetjük a szemeit, és a szárnyakat. Egy aprócska sárga marcipán adja a csőrét.




A szívecskék a látszat ellenére nem cérnán lógnak a torta oldalán, hanem odaragasztottuk őket, és a cérna pedig nem is cérna, hanem icingból, vagy vajkémből nyomtuk is a torta oldalára.

A végeredmény önmagáért beszél.



A torta elkészítésének eredeti, angol nyelvű anyagát, még több fotóval, ezen az oldalon találjátok. (Kattintsatok a fotóra, és oda is ugrik az oldal.)

2 megjegyzés:

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése