Az új kedvencem a Lalaloopsy baba, és a tortavariációi.


Ezen a tortán például Lalaloopsy gabonamasszából készült. Azt hiszem ez a magyar neve, de majd megnézem a Cake Boss-t, ugyanis abban szinte minden figurális elemet ebből a masszából készítenek.


10 perc alatt elkészíthető ez a massza, amit:
- hűtőben, légmentesen becsomagolva maximum 6 hétig tártolhattok, és fogyaszthattok.
- Mielőtt használnátok a masszát, 20 percre helyezzétek szobahőmérsékletre.
- A massza formázható, sőt
- ugyanúgy bevonható fondant borítással, mint a tortánk.

Rengeteg tortakészítő nem a puncsmasszát használja, sem pedig piskótából formázza a figurális elemeket, hanem a gabonamasszát gyúrja a kívánt alakzatra, vagy éppen ezzel egészíti ki a piskótáját.

Hogyan készül a massza, és mire lesz szükséged?
- 3 evőkanál vajra, vagy margainra,
- 284 g pillecukorra
- kb 145-150 g Rice Kripsies zabpelyehre. (Nem tudom megmondani, hogy Magyarországon mi a neve, és milyen a doboza, de Kellogg's, és biztos meg lehet találni a boltban. Majd megnézem a Kellogg's oldalán holnap.)


Elkészítés:

Elsőként a vajat megolvasztjuk egy edényben, majd beleszórjuk a pillecukrot. Ajánlatos a pillecukrot kisebbre vagdosni mielőtt olvasztani kezdjük. Azt hiszem Magyarországon a nagyobb méretű kapható. (Itt is nálunk:)) Miután megolvadt a pillecukor, beletesszük a zabpelyhet, és jól összekeverjük, persze óvatosan.
Elővesszük a tepsinket, a belsejét növényi olajjal megkenjük, vagy olaj-spray-vel befújjuk.
A masszánkat a lábosból a tepsibe öntjük, és sütőpapírral (zsírpapírral lefedjük). Kb 20-25 percig állni hagyjuk, majd fogyasztható is, illetve légmentesen hűtőbe tehetjük, vagy dolgozhatunk vele a tortadíszítésnél.
Ezen a három fotón pedig azt láthatjátok, hogyan lesz Spongya Bob rizsmasszából, és tulajdonképpen szinte minden figura hasonlóképpen készíthető el.






Akinek nem jön be a gabona, a puncs massza egyik recepjét itt találja meg:

Na, és melyik műzlit kell megvenned a boltban, kattints erre a linkre, és megtudod:
Sok sikert mindenkinek!
xoxo

2 megjegyzés:

  1. Korabban kiprobaltam en is ezt a gabonamssza recptet, de csak a figuramnak a tortahoz. Szerintem nagyon otletes, jol kezelheto, formazhato

    VálaszTörlés
  2. Jajj, bocs, közben látom, feljebb írtad.. Nem vagyok ma formában :) Köszi a receptet!

    VálaszTörlés

Letölthető könyv!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése