Ezen a tortán például Lalaloopsy gabonamasszából készült. Azt hiszem ez a magyar neve, de majd megnézem a Cake Boss-t, ugyanis abban szinte minden figurális elemet ebből a masszából készítenek.
- hűtőben, légmentesen becsomagolva maximum 6 hétig tártolhattok, és fogyaszthattok.
- Mielőtt használnátok a masszát, 20 percre helyezzétek szobahőmérsékletre.
- A massza formázható, sőt
- ugyanúgy bevonható fondant borítással, mint a tortánk.
Rengeteg tortakészítő nem a puncsmasszát használja, sem pedig piskótából formázza a figurális elemeket, hanem a gabonamasszát gyúrja a kívánt alakzatra, vagy éppen ezzel egészíti ki a piskótáját.
Hogyan készül a massza, és mire lesz szükséged?
- 3 evőkanál vajra, vagy margainra,
- 284 g pillecukorra
- kb 145-150 g Rice Kripsies zabpelyehre. (Nem tudom megmondani, hogy Magyarországon mi a neve, és milyen a doboza, de Kellogg's, és biztos meg lehet találni a boltban. Majd megnézem a Kellogg's oldalán holnap.)
Elkészítés:
Elsőként a vajat megolvasztjuk egy edényben, majd beleszórjuk a pillecukrot. Ajánlatos a pillecukrot kisebbre vagdosni mielőtt olvasztani kezdjük. Azt hiszem Magyarországon a nagyobb méretű kapható. (Itt is nálunk:)) Miután megolvadt a pillecukor, beletesszük a zabpelyhet, és jól összekeverjük, persze óvatosan.
Elővesszük a tepsinket, a belsejét növényi olajjal megkenjük, vagy olaj-spray-vel befújjuk.
A masszánkat a lábosból a tepsibe öntjük, és sütőpapírral (zsírpapírral lefedjük). Kb 20-25 percig állni hagyjuk, majd fogyasztható is, illetve légmentesen hűtőbe tehetjük, vagy dolgozhatunk vele a tortadíszítésnél.
Ezen a három fotón pedig azt láthatjátok, hogyan lesz Spongya Bob rizsmasszából, és tulajdonképpen szinte minden figura hasonlóképpen készíthető el.
Akinek nem jön be a gabona, a puncs massza egyik recepjét itt találja meg:
Na, és melyik műzlit kell megvenned a boltban, kattints erre a linkre, és megtudod:
Sok sikert mindenkinek!
xoxo
Korabban kiprobaltam en is ezt a gabonamssza recptet, de csak a figuramnak a tortahoz. Szerintem nagyon otletes, jol kezelheto, formazhato
VálaszTörlésJajj, bocs, közben látom, feljebb írtad.. Nem vagyok ma formában :) Köszi a receptet!
VálaszTörlés