Két hete próbáltam ki ezt a vajkrém receptet, mert a korábbi nekem nem lett igazán jó. Mondhatom, ez már majdnem tökéletes, sőt a vanilla-aromától isteni illat áradt szét a lakásban. Egyelőre nálam ez a vajkrém a befutó.



A tortám csak egy egyszerű "Borzoska" lett, mert a gyerekek nem bírnak várni, amíg én díszítgetek, de végülis tetszett. Gyors, egyszerű, és jobb, mint a semmi.

Amire szükségünk van a vajkrém elkészítéséhez:

- 250 gr puha vaj, vagy margarin (nekem margarinom volt itthon)
- 1 teáskanál vanília-aroma
- 600 gr porcukor
- 2 evőkanál tej

Elkészítés:
Elsőként a vajat egy nagy tálban keved össze a vanília aromával, majd add hozzá a porcukrot. 15 percen keresztül keverd a géppel, majd add hozzá a tejet is. Ezután még keverned kell kb 10 percig.
Ezután légmentesen lefedve tárold a felhasználásig.

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Légyszi írd le hány deka egy csésze cukor?

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Kérdezni szeretném,hogy az alapvajkrémbe a végén rakhatok bele epret ??? Nem fogja fel hígítani??

    VálaszTörlés
  3. Igen,kakaót is,én kakaós - epresen szoktam vajkrémes csokimasszát csinálni a fatörzsbe.

    VálaszTörlés

Újra kapható E-Book formában

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése