A fondanttal (akár macipánnal, illetve Unidec-kel) bevont torta szépsége kétségtelen. Na, de mennyi fondant szükséges a tortánk bevonásához?

A következő mennyiségek megmutatják, hogyan készülj, hogy ne legyen befedetlen terület. Természetesen ebben az esetben is jobb, ha inkább nagyobb adaggal készülsz, minthogy kevés legyen a végén.

Ezek a mennyiségek egy kb 9 cm magas kerek tortára vonatkoznak, és az első szám a torta átmérőjét jelenti:

- 15 cm - 0,7  kg
- 20 cm - 0,9 kg
- 25 cm - 1 kg
- 30 cm - 1,3 kg
- 35 cm - 1,8 kg
- 40 cm - 2,2 kg
- 45 cm - 3 kg

Négyzetes alakú, hasonlóan magastortához pedig:

- 15 cm - 0,9  kg
- 20 cm - 1 kg
- 25 cm - 1,3 kg
- 30 cm - 1,8 kg
- 35 cm - 2,2 kg
- 40 cm - 3 kg

2 megjegyzés:

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése