Sokan írták már, hogy nem igazán szereti a családjuk a marcipánnal, fondanttal bevont tortákat, így többnyire tejszínes, vajrkémes tortákat készítenek. Ehhez szeretnének ötleteket kapni.
Igyekszem a napokban hasznos tanácsokat adni saját tortákkal, és más tortakészítők tortáival.
Elsőként megosztanám ezt a nagyon egyszerű, mégis csodálatos, vajkrémmel bevont, és díszített tortát veletek.
A torta a http://www.mysweetandsaucy.com/tag/buttercream-cakes/ oldalról származik.
Az oldalon találtok még több fotót is természetesen.
Miután vajkrémmel bevontátok a torta egész felületét, egyszerűen köröcskéket kell a torta oldalára nyomnotok kinyomózsák és vajkrém (tejszínes krém, csokikrém, mascarpone-s krém... ki mit szeret) segítségével.
A köröket pedig egy pogácsaszaggató, előétel-formázó segítségével jelölhetitek a tortán, így szép szabályos lesz a kör is, és az elhelyezés is kedvetek szerint alakítható.
Miután a formát a torta oldalára nyomtátok, a mintát vajkrémmel, kinyomózsákkal vihetitek fel.
A végeredmény szerintem mesés. Erre a tortára egy csokor is került extraként.
Jó Napot!
VálaszTörlésAzt szeretném megkérdezni, hogy a vajkrémet milyen keménységűre kell készíteni, hogy megmaradjon a torta oldalán?
Köszönöm!