Bőrtáska desszert helyett Pixie Pie konyhájából.
Nehézségi fok: Közepes
Anyagszükséglet: Minimális

Egy valódi táskához hasonlatos torta elkészítéséhez egyetlen speciális eszközre lesz szükségünk, nevezetesen egy bőrhatást imitáló textúrázó lapra, de ezt leszámítva csak kézügyesség és némi gyakorlat szükségeltetik hozzá. Segítségemmel remélhetőleg többen mernek majd belevágni ebbe az első ránézésre nehéznek tűnő feladatba.

Az anyagot Pixi Pie készítette a Tortadíszítés Magazin/Különszám felkérésére.

Pixie Pie


Amire szükségünk lesz a torta elkészítéséhez:
-          - Négylapos, krémmel betöltött, téglalap torta
        - Bevonómassza (fondant, marcipán...) a kívánt színben  
          A fondant elkészítését itt találjátok meg: FONDANT KÉSZÍTÉSE ÉS TANÁCSOK
-            - Vajkrém
-          - Bőrhatású textúrázó lap
-          - Ecset
-          - Tortadekoráló szike, vagy éles kiskés
-          - Ehető ragasztó, vagy víz
-          - Görgős fondantvágó, vagy fogpiszkáló
-          - Arany színű lüszterfesték

A Torta formázása

Elsőként egy teljesen egyszerű, négylapos téglalap formájú, betöltött tortára és tetszőleges színű bevonómasszára lesz szükségünk.
A tortát, miután jól összedermedt a krémmel, magunk elé vesszük, két rövidebbik oldalát ferdén beszabjuk, majd élére állítjuk. A táska-formánk oldalát ék alakban bevágjuk, majd az egészet egyenletesen bekenjünk vajkrémmel. 
A burkolóanyagunkat kinyújtjuk, majd a bőrhatású textúrázó lapot ráfektetve újra átsimítjuk. Először a táska két oldalát burkoljuk a következőképpen: megmérjük a torta magasságát, és ennek megfelelően kiszabunk két téglalapot, de a magassághoz képest mindenképpen pár centiméterrel szélesebbre hagyva a burkolóanyagot.

A felső szélét ujjainkkal három ráncba fogjuk a táska oldalának szélességében, majd a tortára simítjuk. Ujjainkkal eldolgozzuk a széleken, majd a felesleget alul és felül szikével levágjuk.

Ezután a táska testének megfelelő szélességű és hosszúságú lapot vágunk a burkolóanyagból, az oldalát szabad kézzel kissé bekarcsúsítva, majd a torta közepére emeljük, átsimítjuk és a felesleget levágjuk. Az illesztéseket ecsettel kissé benedvesítjük, összesimítjuk és egy-egy zsinórszerű hosszú darabbal lezárjuk.
 


A táska elején található zsebhez szintén egy trapéz formát vágunk a burkolóanyagból, és a felső ívét beráncoljuk. Széleit benedvesítjük vízzel, vagy ehető ragasztóval és a táska elejére helyezzük.
 Díszítőpántok és a táska füle

Hosszú, keskenyebb és szélesebb csíkokat vágunk a kinyújtott burkolómasszából. a díszítőpántoknak és a táska fülének. Két szélesebb pánttal eltakarjuk a zseb szélén lévő illesztéseket, a felső peremére pedig egy keskenyebb szegőelemet szabunk.
 

A táska zárófedeléhez egy a képen látható sokszöghöz hasonlatos elemet vágunk úgy, hogy előzőleg lemérjük a két díszítőpánt közti távolságot és a táska tetejét. A pántok szélét minden oldalán görgős fondantvágóval, vagy fogpiszkáló segítségével mintázzuk, hogy a varrásvonalat imitáljuk.
 
A burkolómasszánkból kis kukacokat készítünk, majd két nagyobb szögletes és két kerek kisebb gyűrűt formázunk belőlük. Kis száradás után arany színű lüszterfestékkel átkenjük. Miután a festék is megszáradt, a két nagyobbik gyűrűnek kisebb pántokat vágunk, mellyel rögzítjük őket a táska felső pereméhez. Szélüket egy szeget imitáló kis kerek lapocskával lezárjuk, melyeket szintén átkenünk lüszterrel.
 

Ezután már nincs más hátra, mint, hogy a táska füléül szolgáló hosszabb csíkot a maradék pántok és gyűrűk felhasználásával összeillesszük és a képen látható módon felragasszuk.
 

Tipp: Érdemes a torta burkolását már a tálalásnál felhasználandó tálcán végezni, így a végső simítások után elég lesz egyszerűen letörölni az esetleges kis cukormaradványokat, hogy felesleges mozgatással már ne deformáljuk el a kész táskánkat.
 


A teljes anyag megtalálható a Tortadíszítés Különszám 2014. márciusi (II. évfolyam 1. szám) újságunkban. Az újság megvásárolható a Tortissimo.hu és a Soregi.com weboldalakon.

Pixie Pie szalonjában tortarendeléseket is felvesznek, szinte bármit elkészítenek tortából, amit csak a megrendelő megálmodott.Pixie weboldala az elérhetőségeivel itt található: www.pixiepie.hu

Ha szeretnél hasonló tortákat készíteni, rengeteg anyagot találsz újságainkban. Jelenleg 2015.április utolsó hetéig még kapható az üzletekben a TORTADÍSZÍTÉS GYEREKTORTÁK KÜLÖNSZÁM


Korábbi újságainkat az elmúlt két évből a Tortissimo webshopban beszerezheted.:


Első évkönyvünk, ami egyben a Tortadíszítés alapjai c 2011-es kiadványunk átdolgozott kiadása is, kapható a könyvesboltokban és azok weboldalain: ALEXANDRA, LIBRI, LÍRA, BOOKLINESok sikert kívánok nektek a táskatorta elkészítéséhez!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Letölthető könyv!

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Tortadíszítés videók

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése