A nyári hőségben igazán jólesik egy finom, hűsítő desszert. Ez a recept gyorsan elkészíthető, és még nekem is nagyon ízlett, annak ellenére, hogy nem szeretem a sütiket. Bármilyen öntettel elkészíthető, epres, málnás, meggyes, ribizlis... főleg, hogy most szinte bármilyen gyümölcsöt beszerezhetünk frissen.
Erdei Gyümölcsös Pohárkrém
Recept és fotó: Veronica's Cake Shop
Hozzávalók 4 fő részére:
Alap:
- 150 g darált keksz (én most almás zabfalatokat használtam)
- fél teáskanál fahéj
Krém:
- 500 g mascarpone
- 1 citrom
reszelt héja és leve
- porcukor
ízlés szerint
- 1 teáskanál
vanília kivonat
Öntet:
- 250 g
erdei gyümölcs (fagyasztott volt itthon, de lehet friss gyümölcsből is
készíteni, akár eperből)
- 1 zacskó
vaníliás cukor
- ízlés
szerint cukor (én 4 evőkanál cukrot tettem bele)
A kekszet
zacskóba tesszük és egy sodrófával jó alaposan összetörjük. Nem baj, ha
marad benne nagyobb darab, elosztjuk a 4 pohárba. A mascarponét kikverjük a
porcukorral, citromhéjjal, vanília kivonattal és ízlés szerint csorgatunk bele
citromlevet is. Hűtőbe tesszük. Amíg az ízek összeérnek elkészítjük a
gyümölcsöntetet. A kiválasztott gyümölcsöt egy edénybe tesszük, rászórjuk a
cukrot, vaníliás cukrot. Felforraljuk és addig főzzük, amíg sűrű lesz (egy
botmixerrel össze is turmixolhatjuk). Amikor kihűlt tetszés szerint rétegezzük
a poharakba. Azonnal fogyasztható, de 2 napig eláll a hűtőben.
Veronika további receptjei és mesés tortái a facebookon is elérhetőek, itt:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése