vasárnap, június 14, 2015
NeonGrün Muffin
muffin, oreós muffin, társszerző, tortadíszítés, Veronica's Cakes
No comments
"Nem vagyon nagy süteményes, sőt ha lehet mondani, akkor egyáltalán nem szeretem a sütiket. Na, a muffin pont az a fajta, amit akkor sem ennék meg, ha fizetnének érte. Aki viszont kóstolta a muffinomat, majd elájult tőle és azonnal a receptet kérte."
Oreós Mogyorókrémes Muffin készítése
Szöveg és fotó: Magyarné Fekete Veronika
Veronica's Cake Shop
Ezt a receptet már régen kinéztem magamnak a neten. Egyik nap neki is láttam. Azt kell, hogy mondjam, hogy most már meg tudom enni a muffint! Sőt lehet, hogy ez lesz az egyik kedvencem!
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 200 ml liszt
- 50 ml kakaó
- 50 ml cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 35 ml olaj
- 125 ml tej
- 1 tojás
- vaníliás cukor
- 24 db oreo keksz
- mogyoróvaj (nekem volt itthon nutella és úgy gondoltam, hogy teszek vele is egy próbát, és milyen jól tettem
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A muffinhoz az alapanyagokat egybe öntjük és robotgéppel pár perc alatt simára keverjük. Ezalatt elkészítjük a "tölteléket". Veszünk egy oreót, megkenjük mogyoróvajjal, majd teszünk rá még egy kekszet, és ennek a tetejét is megkenjük mogyóróvajjal.
Muffin-kapszlikba tesszük és a tésztából annyit öntünk rá, hogy elfedje a kekszet. Ügyeljünk arra, hogy mindenhova jusson a tésztából. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A képen jól látszik, a narancssárga krém a földimogyorós, a barna krémes a nutellás. Próbáljátok ki megéri!
Veronika további receptjei és mesés tortái a facebookon is elérhetőek, itt:
Ez a recept is megtalálható a Tortadíszítés Magazin 2015/1. számában:
Related Posts:
Katicabogár torta elkészítése Márton Ibolya, egyik társszerzőnk küldte el nekünk Katicabogár formatortájának receptjét és elkészítésének bemutatását. Fogadjátok szeretettel Ibolya bemutatkozását, majd a formatorta leírását. Bajszné Márton Ibolya vag… Read More
Big Mac torta készítése Talán emlékeztek még, hogy milyen sok anyagot kaptam, amikor meghírdettem a társszerző lehetőséget a blogomra. Iszonyatos időhiányban küzdöttem, ez most sem változott, azonban megtaláltam az anyagokat, így sorban be is mu… Read More
Habtekercs Málnakrémmel Nagyon szeretem ezt a receptet, mert amellett, hogy könnyű és friss, gyümölcsös, sőt a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Habtekercs Málnakrémmel Fotó és szöveg: Danicsek Fanni Sütemény Lak Danicsek Fanni vagy… Read More
Cápa torta készítése Társszerző pályázatunk egyik jelentkezője Szalaba Krisztina az SzK Design tulajdonosa. Ismerjétek meg őt, és rögtön az első anyagot, amit elkészített számotokra. Krisztina bemutatkozása Szalaba Kriszti… Read More
Oreós mogyorókrémes muffin készítése "Nem vagyon nagy süteményes, sőt ha lehet mondani, akkor egyáltalán nem szeretem a sütiket. Na, a muffin pont az a fajta, amit akkor sem ennék meg, ha fizetnének érte. Aki viszont kóstolta a muffinomat, majd elájult tőle … Read More
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése